Tourist LeMC (try out)

11 januari 2019

Gemeente Kalmthout haalt, in samenwerking met Club Bokal, Johannes Faes, aka den Tourist of nog beter Tourist LeMC naar Kalmthout. 

Als een product van zijn omgeving – de Seefhoek, spreekt Johannes Faes een aardig mondje Arabisch en Pools. Hij leerde dat integratie tweerichtingsverkeer is. Op droefgeestige hiphopbeats fileert en bekritiseert hij de maatschappij. “Eigenlijk ben jij hier de toerist, zei een vriend hem jaren geleden. Een bijnaam is het nooit geworden. Johannes is het dan maar als artiestennaam gaan gebruiken. ”Johannes ‘Tourist LeMC’ Faes. Kortweg Tourist LeMC

We kennen Tourist LeMC van zijn debuut als finalist van Humo’s Rock Rally in 2012. Men omschreef hem als de rappende troubadour.. Rap, maar niet grauw en met een poëzie die aan van Wannes Van de Velde doet denken. Een eerste mega hit volgde snel met Liefde Liefde. 

Intussen heeft den Tourist twee fantastische albums op zijn conto: Antwerps Testament en En Route. Kippenvel, dansend en tegelijk nostalgisch zijn de albums. Bijna Vlaamse klassiekers kende Tourist met de fantastische hits Horizon, Koning Liefde en En Route. 

En nu is zijn derde album klaar: ‘We begrijpen elkaar’. De single ‘Spiegel’ die samen met Raymond werd gemaakt staat momenteel helemaal bovenaan in alle hitlijsten. 

Op 11 januari 2019 komt Tourist LeMC met zijn full band zijn nieuwe plaat exclusief voorstellen in Kalmthout. 

Locatie: Mimuze Kalmthout, Brasschaatsteenweg 268b, 2920 Kalmthout
Organisatie: Gemeente Kalmthout, in samenwerking met Club Bokal 

Staand concert

Een ticket kost je 20 euro

locatieMimuze, Brasschaatsteenweg 268B, 2920 Kalmthout

OptredenStaand

deuren19u30

optreden 20u45

ticketprijs€20.00*